Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu na świątecznym stole nie może zabraknąć sernika. Sernik śmietankowy jest bardzo puszysty i delikatny. Połączenie galaretki malinowej z pestkami granatu to pyszna kompozycja.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14985
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4757
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44855
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 662
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 722
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14985
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4757
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44855
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 662
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 722
Składniki
Mąkę pszenną wymieszać z mąką kukurydzianą i proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem. Dodać cukier puder, spirytus, śmietanę i żółtka.
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny.
Do miski wbić jajka, dodać cukier i zmiksować.
Dodać ekstrakt, serek mascarpone i ser z wiaderka, wsypać budyń i dokładnie zmiksować.
Zimną śmietanę ubić na sztywno, delikatnie mieszając połączyć z masą serową. Schłodzone ciasto rozwałkować, włożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 34x21 cm i wyłożyć masę serową. Foremkę z ciastem włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40 minut. Następnie temperaturę zmniejszyć do 160 stopni i piec jeszcze 20 minut. Upieczony sernik pozostawić w wyłączonym piekarniku przez pół godziny. Następnie ostudzić przy lekko uchylonych drzwiczkach.
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody, ostudzić, wymieszać z pestkami granatu. Upieczony, zimny sernik zalać tężejącą galaretką, włożyć do lodówki.