Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto rozpływające się w ustach.
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1356
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 135
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 56
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1356
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 135
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 56
Składniki
Na stolnicę wsypać przesianą mąkę z proszkiem, dodać margarynę i posiekać nożem. Dodać 1 szkl. cukru, żółtka i wyrobić ciasto. Odkroić 1/4 ciasta i włożyć do zamrażalnika. Resztę ciasta rozwałkować i wyłożyć na blachę.
Z białek ubić pianę na sztywno, stopniowo dodawać 1/2 szkl. cukru, cukier wanilinowy - ciągle ubijać. Następnie dodać śmietanę i ubijać delikatnie na małych obrotach, dodać budyń i ubijać. Na koniec dodać odsączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie, kilka kropel aromatu i delikatnie wymieszać łyżką.
Tak przygotowaną masę wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć na tarce o grubych oczkach 1/4 zmrożonego ciasta. Piekarnik nagrzać do 180 st. i piec ok 60 min. Życzę smacznego :)