Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śmietanowiec z galaretkami
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 245
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4578
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2677
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4765
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102254
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 245
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4578
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2677
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4765
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102254
Składniki
Każdą z galaretek rozpuścić w 450 ml gorącej wody i przelać do płaskich pojemników. Po ostudzeniu wstawić do lodówki aby zastygły, potem pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Śmietanę z pudrem ubić i połączyć z przestygniętą żelatyną. Do masy dodać pokrojone galaretki. Całość przełożyć do formy wyłożonej biszkoptami i schłodzić w lodówce.