Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śmietanowiec z galaretkami
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 247
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 247
Składniki
Każdą z galaretek rozpuścić w 450 ml gorącej wody i przelać do płaskich pojemników. Po ostudzeniu wstawić do lodówki aby zastygły, potem pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Śmietanę z pudrem ubić i połączyć z przestygniętą żelatyną. Do masy dodać pokrojone galaretki. Całość przełożyć do formy wyłożonej biszkoptami i schłodzić w lodówce.