Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27986
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27986
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Ciasto: Mąkę wymieszaną z sodą i przesianą przez sito na stolnicę posiekać z margaryną. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy placki. Na jeden placek wylać polewę orzechową. Placki piec w temp. 200 st. ok. 10-15 min.
Polewa orzechowa: Wszystkie składniki podsmażyć lekko na patelni.
Krem: Odlać trochę mleka na wymieszanie mąki, budyniu cukru i cukru waniliowego. Resztę mleka zagotować, na gotujące mleko wlać rozmieszaną mąkę i ugotować budyń. Do gorącego budyniu dodać margarynę i szybko zmiksować żeby się nie zważyło; gorący budyń wylać na placek.
Przełożenie placków: placek - gorący budyń - placek -masa krówkowa - placek z orzechami