Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85268
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2568
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10008
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4038
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7131
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85268
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2568
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10008
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4038
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7131
Składniki
Ciasto: Z mąki, margaryny, żółtek, śmietany, cukru pudru, proszku do pieczenia zarobić ciasto kruche. Podzielić na 2 części i upiec dwa placki na formie 25/36 w 180 stopniach około 20 minut.
Ciasto z kokosem: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wsypujemy kokos i mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach do 25 minut.
Ciasto z orzechami: Białka ubijamy z cukrem. Połowę orzechów kroimy a resztę mielimy. Dodajemy do piany wraz z pozostałymi składnikami. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 30 minut.
Krem: W niedużej ilości mleka rozrabiamy budyń żółtka i mąkę. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrami. Wlewamy żółtka i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy i łączymy z utartą margaryną.
Przełożenie: Ciasto- krem- ciasto z kokosem- krem- ciasto z orzechami- krem- ciasto- dekoracja polewą.