Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przed laty podczas wizyty u teściowej można było spodziewać się deseru w postaci wypracowanego biszkoptu z ośmiu jaj. Współcześnie dojrzałe kobiety są nadal aktywne zawodowo i zwykle zabiegane nie mniej niż ich dorosłe dzieci. Specjał teściowej to najczęściej szybkie brownie z lekkim kremem. Pyszne!
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29720
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19371
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1023
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29720
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19371
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1023
Składniki
Rozpuść czekoladę z masłem w kąpieli wodnej. Połącz z mlekiem. Wymieszaj dokładnie (do połączenia składników) i przestudź.
Utrzyj jajka z cukrem na puszystą masę. Dodaj przesiane przez sitko produkty sypkie – wymieszaj na niskich obrotach miksera do połączenia składników. Łyżką wymieszaj ciasto z masą czekoladową.
Przelej ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 20x20 cm. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 40-50 minut (do suchego patyczka). Poczekaj, aż upieczone ciasto całkiem wystygnie i przekrój je na 3 blaty.
Ubij śmietanę kremówkę z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu dokładnie wymieszaj serek mascarpone z espresso. Łyżką połącz uzyskaną masę śmietanę ze śmietaną. Przełóż kremem blaty ciasta i wstaw je do lodówki.
Czekoladę mleczną z dodatkiem kremówki rozpuść w kąpieli wodnej. Przestudź. Rozprowadź na cieście i udekoruj je pralinami.