Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe niemieckie ciasto... Prosto z Bawarii za chwyci każdego
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2096
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1242
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 48
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 63
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 65
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 59
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2096
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1242
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 48
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 63
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 65
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 59
Składniki
1.W misce wymieszać mąkę z solą, dodać letnią wodę i olej i zagnieść średnio twarde ciasto mikserem ręcznym lub robotem kuchennym. Wyrabiaj przez około 5 do 7 minut, aż ciasto na strudel jabłkowy będzie gładkie. 2.Uformuj strudel w kulkę, włóż do miski i posmaruj powierzchnię olejem, aby nie wyschła. Przykryj ciasto i odstaw na co najmniej pół godziny, im dłużej tym lepiej. 3.Gdy ciasto odpoczywa, przygotuj nadzienie jabłkowe. W tym celu obierz jabłka i pokrój je w cienkie plasterki . 4.Podziel ciasto na dwie części i każdą rowałkuj jak najcieniej podsypując mąka. 5.Tak rozwałkowane ciasto połóż na ręczniku kuchennym i posmaruj roztopionym ostudzonym masłem i posyp cukrem. 6.Na tak przygotowane ciasto wyłóż jabłka posyp rodzynkami i cynamonem. 7.Za pomocą ręcznika zwijaj ciasto z nadzieniem w rulon. Następnie posmaruj roztopionym masłem. 8.Rozgrzej piekarnik do 200st góra dół. 9.Dobrze na oliw blaszkę do zapiekania i ułóż na niej obydwa ciasta. Piec 1.5 godz. Polewając co pół godziny gorącym mlekiem.
Można jeść na ciepło i na zimno z dodatkiem lodów.. Smacznego :)