Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Austriacki strudel z orzechowym nadzieniem z dawniejszego przepisu. Bardzo gorąco polecam, jest przepyszny. Z podanego przepisu wychodzą dwa strudle.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 5988
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3368
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17742
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 60
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2706
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 5988
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3368
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17742
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 60
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2706
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki na ciasto wrzucić do miski i zagnieść mikserem na gładkie ciasto.
Składniki na nadzienie mieszamy. Jeśli jest za suche dodajemy odrobinę mleka więcej.
Ciasto dzielimy na pół. Każda część rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką na prostokąt 30 x 40 cm. Nałożyć połowę nadzienia, rozprowadzić równomiernie, pamiętajmy, by brzeżki pozostawić czyste. Zwinąć i położyć na foremkę, pamiętając, żeby szew był pod spodem. Podobnie postępować z drugim strudlem. Położyć obok siebie na foremce, najlepiej na ukos i zachowując odstęp ok. 2 cm. Strudle będą rosły i trochę się skleją, wiec jeśli wolicie, możecie upiec je na 2 osobnych foremkach. Posmarować białkiem po wierzchu.
Strudle piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 30-35 minut na złoto. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!