Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Już robimy listę zakupów, kupujemy prezenty i myślimy nad świątecznym menu. Oprócz tradycyjnych ciast i pierników mam dziś propozycję na pyszne i szybkie do zrobienia świąteczne ciasteczka. Są pyszne i warto choć trochę zrobić ich dla odmiany od tradycyjnych wypieków. Oczywiście możemy robić je też bez okazji. Ciasteczka szybko znikają, więc polecam zrobić podwójną porcję.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6907
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5131
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2128
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6907
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5131
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2128
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Wlać mleko i wymieszać. Następnie dodać posiekane czekolady i migdały (ja użyłam rozdrabniacza). Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą dwóch łyżek kłaść porcje ciasta zostawiając niewielkie odstępy. Z ciasta można formować kuli i je spłaszczać, ale nie ma takiej potrzeby. Ciasteczka piec 15-20 minut w 180 stopniach. Jeżeli chcemy upiec 2 blachy na raz, należy włączyć termoobieg i zmniejszyć temperaturę na 165 stopni.