Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dekoracyjne pierniczki w sam raz do schrupania :)
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 119
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 71
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 353
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4840
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 119
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 71
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 353
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4840
Składniki
Margarynę i miód rozpuścić w rondelku. Wystudzić.
Do miski przesiać mąkę, dodać sodę, cukier, jajka, śmietanę, przyprawę do piernika, margarynę z miodem i skórkę z pomarańczy. Dokładnie połączyć wszystkie składniki. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne.
Stolnicę podsypać mąką, wyłożyć ciasto i rozwałkować na ok 0,5 cm.
Foremkami wycinać ciastka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 180 st. ( termoobieg ) i piec ok 20-25 mim. Wystudzone ciastka dekorować wg uznania. Smacznego życzę :)