Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu pierniczki, które od razu po upieczeniu są miękkie.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38593
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38593
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Składniki
Przesiać mąkę i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Mleko zagotować z cukrem zagotować. Dodać masło i rozpuścić. Cały czas gotować na małym ogniu. Następnie dodać miód, kakao, przyprawę do piernika. Wszystko wymieszać. Gorącą masę dodać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Wyrobić ciasto. W trakcie wyrabiania dodać 2 żółtka. Ciasto rozwałkować na na ok. 0,5 cm i wyciąć pierniczki. Piec ok. 13 minut w 170°C. Po wyjęciu pierniczków z piekarnika i ostudzeniu można je udekorować używając np. gorzkiej czekolady i kolorowej posypki.