Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu pierniczki, które od razu po upieczeniu są miękkie.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1022
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 53
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1393
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 772
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6269
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1022
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 53
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1393
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 772
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6269
Składniki
Przesiać mąkę i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Mleko zagotować z cukrem zagotować. Dodać masło i rozpuścić. Cały czas gotować na małym ogniu. Następnie dodać miód, kakao, przyprawę do piernika. Wszystko wymieszać. Gorącą masę dodać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Wyrobić ciasto. W trakcie wyrabiania dodać 2 żółtka. Ciasto rozwałkować na na ok. 0,5 cm i wyciąć pierniczki. Piec ok. 13 minut w 170°C. Po wyjęciu pierniczków z piekarnika i ostudzeniu można je udekorować używając np. gorzkiej czekolady i kolorowej posypki.