Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten piernik jest po prostu genialny. Zrobiony jest z prostych produktów, a do tego jest obłędnie smaczny. Wygląda bardzo oryginalnie i ciekawie, na pewno zaskoczysz swoich gości, przygotujesz go w kilka minut a zapach z pieczenia będzie unosił się po całym domu. W sam raz do świątecznej filiżanki kawy
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 811
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22861
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15271
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4967
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 811
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22861
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15271
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4967
Składniki
Mąkę wsypuję do miski, dodaję sodę oraz kakao i dokładnie mieszam. 2. Margarynę rozpuszczam i studzę. Śliwki suszone zalewam gorącą wodą i odstawiam na bok. 3. Białka oddzielam od żółtek, ubijam mikserem razem cukrem, dodaję żółtka i przyprawę do piernika, chwilę miksuję.
4. Następnie cały czas miksując dodaję stopniowo na przemian pozostałe składniki, mąkę, margarynę, mleko i ponownie mąkę, margarynę, mleko, aż do wyczerpania składników.
5.Na koniec ciasto łączę z powidłami mieszając delikatnie łyżką i wylewam do formy. 6. Piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
7.Po upieczeniu, układam na wierzch ciasta pokrojone drobno, wcześniej namoczone śliwki suszone.
8. Czekolady dzielę na mniejsze kawałki, przekładam do rondelka, wlewam śmietanę i pięć minut gotuję do chwili zagotowania. 9. Polewę z czekolady wylewam na śliwki suszone.
10. Ciasto chłodzę w lodówce około godziny. 11. Gotowe, smacznego.