Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ciasteczka polecam jeśli mamy ochotę na coś słodkiego.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 707
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 212
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1397
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 707
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 212
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1397
Składniki
Marchewki obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W rondelku rozgrzać masło klarowane i dodać startą marchewkę. Smażyć i mieszać. Dodać miód, cukier i przyprawę korzenną. Wystudzić. Jajko roztrzepać ze śmietaną. Trochę odłożyć do posmarowania ciasta, a resztę dodać do marchewki. Wymieszać. Ciasto francuskie rozłożyć. Lekko rozwałkować i pokroić poziome paski. Na połowę ciasta - paska wykładać farsz marchewkowy. Farsz przykrywać czystą częścią paska. Koniec paska - ciasta podwijać pod spód. Zwijać świderki obracając paskiem z ciasta. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem ze śmietaną i posypać grubym cukrem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20 - 25 min. Smacznego