Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka w wykonaniu szarlotka.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4011
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415727
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2672
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4011
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415727
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2672
Składniki
Umyte jabłka obieramy. Ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Dodajemy cynamon w ilości w jakiej nam odpowiada.
Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki i dokładnie mieszamy.
Foremkę smarujemy masłem. U mnie została użyta foremka o średnicy 20cm.Wysypujemy na dno szklankę suchych składników. Dodajemy starte jabłka. Następnie wysypujemy drugą część suchych składników-1 szklankę i ponownie jabłka. Ostatnia warstwa to szklanka suchych składników.
Kroimy masło na plastry o grubości 1,5-2 cm i wykładamy na wierzch.
Piekarnik ustawiamy na 180 stopni, grzanie góra-dół i pieczemy około 60 minut.