Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka w wykonaniu szarlotka.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 273
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 881
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49323
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1195
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 273
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 881
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49323
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1195
Składniki
Umyte jabłka obieramy. Ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Dodajemy cynamon w ilości w jakiej nam odpowiada.
Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki i dokładnie mieszamy.
Foremkę smarujemy masłem. U mnie została użyta foremka o średnicy 20cm.Wysypujemy na dno szklankę suchych składników. Dodajemy starte jabłka. Następnie wysypujemy drugą część suchych składników-1 szklankę i ponownie jabłka. Ostatnia warstwa to szklanka suchych składników.
Kroimy masło na plastry o grubości 1,5-2 cm i wykładamy na wierzch.
Piekarnik ustawiamy na 180 stopni, grzanie góra-dół i pieczemy około 60 minut.