Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka w wykonaniu szarlotka.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 452
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 251
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9315
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 452
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 251
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9315
Składniki
Umyte jabłka obieramy. Ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Dodajemy cynamon w ilości w jakiej nam odpowiada.
Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki i dokładnie mieszamy.
Foremkę smarujemy masłem. U mnie została użyta foremka o średnicy 20cm.Wysypujemy na dno szklankę suchych składników. Dodajemy starte jabłka. Następnie wysypujemy drugą część suchych składników-1 szklankę i ponownie jabłka. Ostatnia warstwa to szklanka suchych składników.
Kroimy masło na plastry o grubości 1,5-2 cm i wykładamy na wierzch.
Piekarnik ustawiamy na 180 stopni, grzanie góra-dół i pieczemy około 60 minut.