Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka w wykonaniu szarlotka.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 103
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9764
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 48
Dziś do pracy.
Odsłon: 675
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 103
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9764
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 48
Dziś do pracy.
Odsłon: 675
Składniki
Umyte jabłka obieramy. Ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Dodajemy cynamon w ilości w jakiej nam odpowiada.
Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki i dokładnie mieszamy.
Foremkę smarujemy masłem. U mnie została użyta foremka o średnicy 20cm.Wysypujemy na dno szklankę suchych składników. Dodajemy starte jabłka. Następnie wysypujemy drugą część suchych składników-1 szklankę i ponownie jabłka. Ostatnia warstwa to szklanka suchych składników.
Kroimy masło na plastry o grubości 1,5-2 cm i wykładamy na wierzch.
Piekarnik ustawiamy na 180 stopni, grzanie góra-dół i pieczemy około 60 minut.