Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik to ciasto które zawsze gości podczas świąt , proponuję inną jego wersję.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, robot
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11223
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13445
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5214
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11223
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13445
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5214
Składniki
Mąkę przesiać , wymieszać z mąką ziemniaczaną, mielonymi pistacjami, proszkiem do pieczenia. 5 jajek wybić , ubić na puszysto z 20 dag cukru, wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia , wlać ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 minut lub suchego patyczka. Ciasto wystudzić.
4 jajka wybić ubić na puszysto z 15 dag cukru, dodać ser z wiadereczka wymieszać , dodać ser mascarpone, wymieszać, a następnie dodać śmietanę i budynie i wszystko wymieszać. Wystudzone ciasto podzielić na 5 pasków , 2 wyjąć a te miejsce wypełnić masą serową.
Na masę serową wyłożyć 2 paski ciasta a wolne miejsca wypełnić masą serową.
Wstawić do piekarnika o temperaturze 180 stopni i piec 35 minut lub zrumienienia sera. Konfiturę zagotować z 1/2 szklanki wody , rozpuścić galaretkę , pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto.
Schłodzić, podzielić na porcje.