Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik to ciasto które zawsze gości podczas świąt , proponuję inną jego wersję.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, robot
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 134
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 95
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 134
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 95
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 74
Składniki
Mąkę przesiać , wymieszać z mąką ziemniaczaną, mielonymi pistacjami, proszkiem do pieczenia. 5 jajek wybić , ubić na puszysto z 20 dag cukru, wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia , wlać ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 minut lub suchego patyczka. Ciasto wystudzić.
4 jajka wybić ubić na puszysto z 15 dag cukru, dodać ser z wiadereczka wymieszać , dodać ser mascarpone, wymieszać, a następnie dodać śmietanę i budynie i wszystko wymieszać. Wystudzone ciasto podzielić na 5 pasków , 2 wyjąć a te miejsce wypełnić masą serową.
Na masę serową wyłożyć 2 paski ciasta a wolne miejsca wypełnić masą serową.
Wstawić do piekarnika o temperaturze 180 stopni i piec 35 minut lub zrumienienia sera. Konfiturę zagotować z 1/2 szklanki wody , rozpuścić galaretkę , pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto.
Schłodzić, podzielić na porcje.