Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tyle już było przepisów na szarlotki ,a ja mimi wszystko podam swój , bo jest pyszna.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 116
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1810
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14442
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19533
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 116
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1810
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14442
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19533
Składniki
Makę wsypujemy do miski , dodajemy proszek do pieczenia pokrojoną na kawałki margarynę , cukier i siekamy .Gdy wszystko będzie jako tako rozdrobnione dodajemy żółtka , śmietanę i zarabiamy ciasto . Zarobione zawijamy w folię i pozostawiamy w lodówce przez około 1 godz.
Jabłka obieramy ,kroimy w małe kawalki i przesmażamy w garnku z odrobiną wody ( tyle tylko żeby sie nie przypalały) .Mieszamy często. Dodajemy cukier i kaszkę manne. Studzimy. 2/3 schłodzonego ciasta rozwałkowujemy na blachę. Wykładamy jabłka , , posypujemy cynamonem ile kto lubi. Pozostałą część ciasta rozdrabniamy na wierzch.. Pieczemy okolo 1 godziny w 180 stopniach. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !