Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 35
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 333
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 35
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 333
Składniki
Mąkę, jajka, margarynę, cukry i proszek do pieczenia posiekać razem a następnie zagnieść ciasto.
Połowę ciasta przygotowanego w 1 etapie wyłożyć na dno natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy o średnicy 22 cm.
Na ciasto wyłożyć jabłka.
Pozostałą część ciasta rwać na kawałki i układać na jabłkach. Wierzch posypać cukrem.
Piec 60 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.