Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 124
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 124
Składniki
mąkę, proszek, żółtka, roztopioną margarynę i 0,5szk. cukru zagnieść. Ciasto dzielimy na 2 części i zamrażamy. min.2 godz
w między czasie obieramy jabłka i gotujemy je tak długo aż widzimy większość jabłek rozgotowanych ja lubię kiedy jest pół na pół czyli rozgotowane i kawałki, dodajemy cynamon ok.1 łyżeczki mieszamy
Ciasto wyciągamy z zamrażalnika i jedną część należy zetrzeć na blachę(ja używam tortownicy) i na to wykładamy wcześniej uprażone jabłka
białka ubijamy na sztywno z 1 szk. cukru i łyżką mąki ziemniaczanej, wykładamy na jabłka na wierzch zetrzeć resztę ciasta
pieczemy w temp. 200 st.C przez ok 50 min życzę smacznego i proszę o opinię:)