Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1739
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15185
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4261
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8950
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1739
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15185
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4261
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8950
Składniki
mąkę, proszek, żółtka, roztopioną margarynę i 0,5szk. cukru zagnieść. Ciasto dzielimy na 2 części i zamrażamy. min.2 godz
w między czasie obieramy jabłka i gotujemy je tak długo aż widzimy większość jabłek rozgotowanych ja lubię kiedy jest pół na pół czyli rozgotowane i kawałki, dodajemy cynamon ok.1 łyżeczki mieszamy
Ciasto wyciągamy z zamrażalnika i jedną część należy zetrzeć na blachę(ja używam tortownicy) i na to wykładamy wcześniej uprażone jabłka
białka ubijamy na sztywno z 1 szk. cukru i łyżką mąki ziemniaczanej, wykładamy na jabłka na wierzch zetrzeć resztę ciasta
pieczemy w temp. 200 st.C przez ok 50 min życzę smacznego i proszę o opinię:)