Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taka moja alternatywa dla tradycyjnej szarlotki, czyli ciasto z jabłkami na zimno ;)
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 788
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8139
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13014
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 358
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 125
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2225
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 788
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8139
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13014
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 358
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 125
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2225
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i uprażyć z dodatkiem wody i cukru. Dno okrągłej formy wyłożyć biszkoptami. Mogą być 2-3 warstwy. Jabłka ściągnąć z ognia, zmiksować i do gorących wsypać agrestową galaretkę i żelatynę. Szybko wymieszać. Warstwę jabłkową przelać na biszkopty i schować do lodówki.
Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Ostudzoną galaretkę przelać do ubitej śmietany i zmiksować. Gotową warstwę śmietanową przelać na stężoną warstwę owocową. Schować do lodówki na całą noc.
Jabłka umyć, pokroić w cienkie plastry i usmażyć na maśle, ostudzić. Ostudzonymi plasterkami jabłek i świeżą mięta udekorować ciasto. Smacznego!