Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka na kruchym cieście. Bez proszku do pieczenia i innych tego typu wynalazków ;-) Składniki poniżej - na tortownicę średnicy 24 cm.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 185
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16212
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 81
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 208
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 185
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16212
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 81
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 208
Składniki
Składniki ciasta posiekać drobno ostrym nożem, zrobić kulkę i włożyć ją na godzinę do zamrażalnika. Wyjąć, połowę ciasta zetrzeć na tarce, wsypać na wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą tortownicę. Jabłka obrać, pokroić w 16-stki, ułożyć na spodniej warstwie ciasta, posypać cukrem pudrem i cynamonem. Na jabłka zetrzeć pozostałe ciasto. Na wierzchu ułożyć parę wiórków masła. Piec ok. 45 minut w temperaturze 180 st. - termoobieg, bez termoobiegu myślę, że trzeba będzie piec trochę dłużej i w trochę wyzszej temperaturze. Smacznego!