Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na smaczną szarlotkę.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 31
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 114
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 93
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 259
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 31
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 114
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 93
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 259
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić w ósemki. Otręby, mąkę i cukier razem mieszamy. Formę do pieczenia smarujemy dobrze masłem i wykładamy przygotowaną mieszankę. Następnie układamy jabłka i oprószamy cynamonem. Na wierz ścieramy na tarce o grubych oczkach dobrze schłodzone masło. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni na niskim poziomie piekarnika.