Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co tu dużo pisać ,spróbujcie a nie pożałujecie
Folia ,tarka forma do pieczenia, papier do pieczenia
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5081
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 67
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 257
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 611
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 249
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5081
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 67
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 257
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 611
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 249
Składniki
Mąki łączymy z zimnym masłem ,które kroimy w małe kostki ,dodajemy proszek do pieczenia i slodzidlo i rozdrabniamy na kruszonkę ,następnie dodajemy 1x jajko i ugniatamy do połączenia składników.Powinna wyjść zbita kula .Dzielimy ciasto na dwie kule owijamy w folię i wkładamy do zamrażarki.W między czasie obieramy jabłka, kroimy na małe kosteczki i przekładamy do rondelka ,posypujemy cynamonem i dodajemy miód . Jeśli będzie mało słodkie dodajemy jeszcze miodu .Dusimy aż jabłko zmiękną . Budyń przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu,czekamy aż wystygnie . Formę wykładamy papierem do pieczenia .Wyciągamy ciasto z zamrażarki,jedna kule ścieramy na tarce o grubych oczkach do formy lekko ugniatamy , następnie wykładamy równo jabłuszka i wylewamy budyń . Bezpośrednio Na budyń trzemy druga kule ,lekko dociskamy .Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 45min .Po tym czasie wyciągamy ,studzimy i wkładamy do lodówki na około 1godzine można posypać cukrem pudrem . Smacznego