Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka na biszkopcie miodowym z masą jabłkowo-galaretkową.Pokryta kremem śmietankowo-budyniowym i posypką z cynamonem.Ciasto delikatne,winne i pyszne.
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 1964
Torcik Wenecjanka to wariacja na temat słynnego włoskiego deseru tiramisu. Za...
Odsłon: 29540
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 1964
Torcik Wenecjanka to wariacja na temat słynnego włoskiego deseru tiramisu. Za...
Odsłon: 29540
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po trochu cukru i ubić. Przesiewać mąkę z cynamonem i proszkiem i już mieszać delikatnie łopatką.Na koniec wmieszać miód. Wylać na blaszkę 34x38, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok.25-30 min.w 175*.
masa jabłkowa-Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Wlać wodę, dodać cukier i pogotować parę minut. Odstawić i zaraz wmieszać galaretki, do ich rozpuszczenia. Odstawić do lekkiego tężenia. Wylać na biszkopt i schłodzić.
krem-Ugotować budynie z cukrem. Ostudzić, od czasu do czasu mieszając. Albo przykryć ściśle folią spożywczą aż przestygnie. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego. Śmietankę wraz z jogurtem i pudrem ubić dodając fix. Potem porcjami dodawać budyń i miksować. Na koniec dolewać żelatynę i krótko zmiksować. Wylać na jabłka. posypka-Herbatniki zetrzeć na tarce, albo dokładnie pokruszyć. Wymieszać z cynamonem i posypać placek.