Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciacho i tak było bardzo smaczne. Kolejnym razem dam jeszcze więcej jabłek;)
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 71
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 169
Kotlety z dyni to pyszne danie wegańskie, które choć może nie przypomina zwyk...
Odsłon: 651
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 71
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 169
Kotlety z dyni to pyszne danie wegańskie, które choć może nie przypomina zwyk...
Odsłon: 651
Składniki
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć sok. Dodać kisiel w proszku do odciśniętych jabłek i wymieszać.
Białka ubić z szczyptą soli oraz cukrem, na koniec do ubitych białek dodaję cynamon, całość dodać do jabłek i delikatnie wymieszać.
Z podanych składników na ciasto, należy wszystko zagnieść w jednolitą całość, podzielić na dwie równe części, zawinąć w folię i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Dużą blaszkę (24x36cm), wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Na dno blaszki zetrzeć na tarce, połowę ciasta, delikatnie ugnieść ręką do dna. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową, na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec na złoty kolor w 180st.C przez 50-60 minut