Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciacho i tak było bardzo smaczne. Kolejnym razem dam jeszcze więcej jabłek;)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11992
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8798
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155459
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1189
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11992
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8798
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155459
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1189
Składniki
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć sok. Dodać kisiel w proszku do odciśniętych jabłek i wymieszać.
Białka ubić z szczyptą soli oraz cukrem, na koniec do ubitych białek dodaję cynamon, całość dodać do jabłek i delikatnie wymieszać.
Z podanych składników na ciasto, należy wszystko zagnieść w jednolitą całość, podzielić na dwie równe części, zawinąć w folię i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Dużą blaszkę (24x36cm), wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Na dno blaszki zetrzeć na tarce, połowę ciasta, delikatnie ugnieść ręką do dna. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową, na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec na złoty kolor w 180st.C przez 50-60 minut