Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szarlotka pachnąca pomarańczą z dodatkiem rodzynek na kruchym cieście; w sam raz na jesienne chłody z kubkiem kawy bądź herbaty…
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 801
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 163
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 801
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 163
Składniki
jabłka obieramy, kroimy na grubsze plasterki i przesmażamy dodając cukier rodzynki, skórkę pomarańczową i sok z cytryny. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną
Zagniatamy ciasto z podanych składników. Blachę 25x36cm wykładamy papierem. Ciasto dzielimy na 2 części jedna (ta na spód) może być trochę większa. Więc większa częścią ciasta wykładamy dno formy i podpiekamy w 180st ok 10-15 min
Na podpieczone ciasto wykładamy masę jabłkową. Na wierzch kładziemy drugą rozwałkowaną część ciasta, nakłuwamy w kilku miejscach nożem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 30-40 minut w 170st.
Do rondelka dajemy śmietanę i sok z cytryny, wsypujemy cukier puder, podgrzewamy i dokładnie mieszamy.
Ciepłe ciasto smarujemy lukrem.