Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30853
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3611
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3619
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1111
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30853
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3611
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3619
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1111
Składniki
Mąkę przesiać z z proszkiem do pieczenia i cukrem kryształem i 1,5-2 łyżeczkami wanilinowego, posiekać z margaryną, dodać 4 żółtka, szybko zagnieść kruche ciasto. Ciasto rozwałkować, włożyć do wyłożonej papierem formy , nakłuć widelcem i podpiec ok 20 minut w 200 stopniach, przestudzić. Jabłka obrać, wyjąć gniazda nasienne, drobno pokroić, smażyć do miękkości z cynamonem. W razie konieczności dodać 3 łyżki cukru i podlać wodą. Zdjąć z ognia, dodać galaretkę cytrynową. Wyłożyć na ciasto. Schłodzone bialka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier puder, Ubić jeszcze raz. Pod koniec dodać sok z cytryny, galaretkę. Mieszamy i wykładamy na ciasto. ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 40-45 minut w 180 stopniach