Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16860
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 641
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4036
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 452
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16860
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 641
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4036
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 452
Składniki
1. Margarynę rozkruszyć z mąką widelcem. Dodać cukier, żółtka, proszek do pieczenia, śmietanę. Zagnieść ciasto, wsadzić do zamrażarki na 30 minut. 2. Między czasie ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Przestudzić. 3. Brytwankę 28x24 wysmarować margaryną posypać bułką tartą. 4 3/4 ciasta rozłożyć na spód, 1/4 wsadzić do zamrażarki. 5. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach 4 duże jabłka. Rozłożyć równo na cieście, posypać cukrem waniliowym. 6. Rozłożyć budyń na jabłkach. Na to ubitą pianę z pozostałych białek 2 jajek. 7. Na koniec, resztę ciasta zetrzeć na grubych oczkach i równomiernie rozprowadzić. Piec ok 50 minut do zrumienienia w temp 170-180 stopni góra-dół. Po upieczeniu trzymać w chłodnym miejscu aby budyń stężał. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień.