Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka z budyniem
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 124
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 150
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 184
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 101
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 124
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 150
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 184
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 101
Składniki
Mąkę, cukier puder, masło i jajko zagniatamy na ciasto. Dzielimy go na 2 części i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Przygotowuję budyń według przepisu. Teraz czas na jabłka. Dodaje do nich cukier oraz przyprawy/ gotową przyprawę do szarlotki.
1 część kruchego ciasta ścieram na tarce to będzie nasz spód. Kładę na niego jabłka, budyń i na górę ścieram 1 kulkę z ciasta. Wkładamy do piekarnika na 180 C na 35-40 minut