Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto z jabłkami. Istny smak dzieciństwa, wakacji na wsi :)))
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3765
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2126
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5575
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5586
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3765
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2126
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5575
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5586
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia do miski. Dodaj jajko, cukier i masło. Całość zagnieść.
Tortownicę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Ciastem wyłożyć dno i boki tortownicy
Jabłka obrać i pokroić w plastry i ułożyć na cieście. Posypać migdałami i cukrem pudrem. Kruszonka: Masło rozpuścić i dodać pozostałe składniki. Dokładnie połączyć
Wierzch ciasta posypać kruszonką. Piec w 190 stopniach przez 40 minut. Po ostygnięciu ciasta wierzch posypać cukrem pudrem.