Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto z jabłkami. Istny smak dzieciństwa, wakacji na wsi :)))
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 692
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13308
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 535
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 692
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 409
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13308
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 535
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia do miski. Dodaj jajko, cukier i masło. Całość zagnieść.
Tortownicę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Ciastem wyłożyć dno i boki tortownicy
Jabłka obrać i pokroić w plastry i ułożyć na cieście. Posypać migdałami i cukrem pudrem. Kruszonka: Masło rozpuścić i dodać pozostałe składniki. Dokładnie połączyć
Wierzch ciasta posypać kruszonką. Piec w 190 stopniach przez 40 minut. Po ostygnięciu ciasta wierzch posypać cukrem pudrem.