Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29282
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2349
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 147
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18648
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 700
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29282
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2349
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 147
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18648
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 700
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia do miski. Dodaj jajko, cukier i masło. Całość zagnieść. Tortownicę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Ciastem wyłożyć dno i boki tortownicy. Jabłka obrać i pokroić w plastry i ułożyć na cieście. Posypać migdałami i cukrem pudrem. Kruszonka: Masło rozpuścić i dodać pozostałe składniki. Dokładnie połączyć. Wierzch ciasta posypać kruszonką. Piec w 190 stopniach przez 40 minut. Po ostygnięciu ciasta wierzch posypać cukrem pudrem.