Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15435
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8791
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 651
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8297
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15435
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8791
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 651
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8297
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia do miski. Dodaj jajko, cukier i masło. Całość zagnieść. Tortownicę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Ciastem wyłożyć dno i boki tortownicy. Jabłka obrać i pokroić w plastry i ułożyć na cieście. Posypać migdałami i cukrem pudrem. Kruszonka: Masło rozpuścić i dodać pozostałe składniki. Dokładnie połączyć. Wierzch ciasta posypać kruszonką. Piec w 190 stopniach przez 40 minut. Po ostygnięciu ciasta wierzch posypać cukrem pudrem.