Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z lekko kwaskowym nadzieniem z papierówek
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 12
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 115
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9049
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 12
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 115
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9049
Składniki
Ciasto kruche: Sypkie składniki przesiej do miski Masło zetrzyj na tarce o grubych otworach podsypując sypką mieszaniną Rozetrzyj palcami do uzyskania kruszonki Żółtka wymieszaj z solą i dodaj do reszty składników Wyrób krótko na gładkie ciasto Podziel na pół, jedną połową wylep dno blaszki, drugą włóż do lodówki Spód ciasta ponakłuwaj widelcem i podpiecz w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 15 min Pozostaw do przestygnięcia
Nadzienie: Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie plasterki Dodaj mąkę ziemniaczaną, cukier i cynamon, wymieszaj
Szarlotka: Na podpieczony spód wysyp równą warstwę kaszy manny Następnie wyłóż doprawione jabłka i wyrównaj Wyjmij z zamrażalnika drugą część ciasta i zetrzyj ją na grubych oczkach Rozłóż ciasto równomiernie na jabłkach Piecz w 180°C przez 40 min