Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka z papierówkami to pyszna i prosta sezonowa szarlotka .
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 90
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 90
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Na stolnicę przesiej mąki, proszek do pieczenia i cukier puder, dodaj zimne masło i posiekaj nożem łącząc z mąka. Następnie dodaj żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto, podziel na pół i włóż do lodówki na pół godziny.
Papierówki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odstaw na 20 minut żeby puściły sok . Następnie odciśnij i dodaj do smaku cukier i cynamon, wymieszaj .
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i rozwałkuj na jej wielkość jedną cześć ciasta. Ciasto ponakłuwaj widelcem i podpiec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Na podpieczone ciasto wyłóż jabłka i rozwałkuj drugą cześć ciasta i wyłóż na jabłka. Wierzch ponakłuwaj widelcem i wstaw do nagrzanego piekarnika na około 35 minut. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .