Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka z papierówkami to pyszna i prosta sezonowa szarlotka .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5266
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1295
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5266
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1295
Składniki
Na stolnicę przesiej mąki, proszek do pieczenia i cukier puder, dodaj zimne masło i posiekaj nożem łącząc z mąka. Następnie dodaj żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto, podziel na pół i włóż do lodówki na pół godziny.
Papierówki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odstaw na 20 minut żeby puściły sok . Następnie odciśnij i dodaj do smaku cukier i cynamon, wymieszaj .
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i rozwałkuj na jej wielkość jedną cześć ciasta. Ciasto ponakłuwaj widelcem i podpiec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Na podpieczone ciasto wyłóż jabłka i rozwałkuj drugą cześć ciasta i wyłóż na jabłka. Wierzch ponakłuwaj widelcem i wstaw do nagrzanego piekarnika na około 35 minut. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .