Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna. Śmietanowa polewa i kwaskowa masa jabłkowa to połączenie idealne!
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 102
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 102
Składniki
Wszystkie składniki ciasta zagnieć, owiń w folię i włóż na godzinę do lodówki. 2/3 ciasta wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (25x36). Jabłka obierz, pokrój w cienkie plasterki. Przesmaż na maśle razem z żurawiną. Zasyp cukrem. Gdy jabłka zmiękną odstaw, żeby wystygły. Dodaj kisiel i cynamon. Wymieszaj. Masę wyłóż na ciasto. Przykryj kawałkami reszty ciasta (odrywaj i spłaszczaj małe kawałki). Śmietanę wymieszaj z cukrem. Posmaruj wierzch ciasta. Piecz w 180 stopniach C przez ok. 45 minut.