Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 891
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 154
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 3120
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 891
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 154
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 3120
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier i wymieszaj. Zimne masło dodaj do mąki i wszystko razem posiekaj nożem, następnie dodaj żółtka i śmietanę , zagnieść ciasto. Podziel na pół, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i rozwałkuj na wielkość blachy jedna część ciasta, nakłuj widelcem i podpiecz około 15 minut w temperaturze 180 st.
https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-prazone-jablka,1920023,iwona2305.html Jabłko prażone przełóż do miski, dodaj w razie potrzeby cukier i cynamon do smaku, wyłóż na podpieczone ciasto . Na wierzch rozwałkuj i drugą część ciasta i nakłuj widelcem. Piec jeszcze około 35-40 minut do złotego koloru.