Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1302
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36660
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3739
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 548
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2949
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1302
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36660
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3739
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 548
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2949
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier i wymieszaj. Zimne masło dodaj do mąki i wszystko razem posiekaj nożem, następnie dodaj żółtka i śmietanę , zagnieść ciasto. Podziel na pół, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i rozwałkuj na wielkość blachy jedna część ciasta, nakłuj widelcem i podpiecz około 15 minut w temperaturze 180 st.
https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-prazone-jablka,1920023,iwona2305.html Jabłko prażone przełóż do miski, dodaj w razie potrzeby cukier i cynamon do smaku, wyłóż na podpieczone ciasto . Na wierzch rozwałkuj i drugą część ciasta i nakłuj widelcem. Piec jeszcze około 35-40 minut do złotego koloru.