Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna szarlotka z dodatkiem tymianku, z dużą ilością jabłkowego nadzienia. Najlepiej zrobić ją wieczorem, ponieważ kolejnego dnia idealnie się kroi. Zapraszam.
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 270
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 109
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4577
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 185
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 123
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 270
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 109
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4577
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 185
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 123
Składniki
Na dużej patelni lub w garnku rozpuścić łyżkę masła, dodać wcześniej obrane i pokrojone jabłka, cukier trzcinowy, sok wyciśnięty z jednej cytryny. Gdy jabłka puszczą sok dodać tymianek i wszystko razem dusić na małym ogniu ok 15 min (aż cześć jabłek będzie miękka). Odstawić do przestygnięcia.
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie wyjąć, podzielić na 2 części. 2/3 ciasta wyłożyć do formy 33 cm x 23,5 cm, podpiec w piekarniku w 170 stopniach ok 15 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto, wyłożyć na nie jabłka i wyrównać. Z pozostałej rozwałkowanej części ciasta wycinać za pomocą foremek różne wzory i układać na jabłkach. Wstawić ponownie do piekarnika i piec ok 40-45 minut w 170 stopniach. Smacznego.