Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejszym ciastem na Podlasiu jest oczywiście sękacz. Z tego przepisu przygotujesz podobny w smaku wypiek, ale zrobisz go znacznie szybciej, bez warstw. Szepty Podlasia to doskonały pomysł na każdą okazję.
Wymiary blachy: ok. 30 × 25 cm.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 160
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104515
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 339
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9044
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 160
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104515
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 339
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9044
Składniki
Margarynę umieść w misce. Utrzyj wraz z cukrami. Po kilku minutach, kiedy składniki się połączą, dodawaj po jednym jajku. Nie przerywaj miksowania.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj do miski i zmiksuj. Na koniec wlej śmietanę oraz sok z cytryny. Wymieszaj. Konsystencja masy powinna być dość płynna.
Blachę o wymiarach około 30 × 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż masę i włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na około 40-45 minut aż do suchego patyczka.