Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto nazwałam ''szkaradek'', nie dlatego że jest niedobre, wprost przeciwnie. Nie pierwszy raz go piekę i zawsze wychodziło mi równe jak stół. Tym razem wyrosła górka, gdy go wyjęłam z pieca, od razu otrzymało swoje miano. Najważniejsze, że jest słodkie i mega czekoladowe :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15773
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4758
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 451
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15773
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4758
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 451
Składniki
Przygotuj tortownicę o śr. 16 cm. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać żółtka i roztopioną zimną czekoladę. Następnie przesianą mąkę. Na koniec dodać ubite białka i wymieszać szpatułką. Czekoladę topię w mikrofalówce, łamię na mniejsze kawałki, które wsypuję do kubka. Kubeczek przykrywam talerzykiem i nastawiam na 1 i 1/2 minuty. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i pieczemy 40 min. w 170*. Po tym czasie wyjmujemy z pieca. Składniki na masę śmietanową, mieszamy łyżką, wylewamy na ciasto i ponownie wkładamy na 10 minut. Galaretkę, połamaną czekoladę oraz kawę, wsypać do wrzątku. Mieszać do momentu rozpuszczenia. Chłodną wylać na wystudzone ciasto. Smacznego :)