Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec z tego przepisu jest szybki w przygotowaniu i nieskomplikowany gdyż wykorzystuję do wypieku gotowej masy makowej. Masę makową oczywiście ulepszam dodając do niej bakalie i inne składniki.
blaszka , papier do pieczenia
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 190
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22425
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 190
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22425
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Składniki
Składniki na ciasto wkładamy do miski i dokładnie zagniatamy do połączenia. Następnie większą połową ciasta wykładamy średniej wielkości blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto rozkładamy masę makową , a na masę makową rozkruszamy pozostałe ciasto tworząc posypkę. Masa makowa; Puszkę masy makowej wykładamy do miski , dodajemy bakalie według uznania, orzechy laskowe mielone, bułkę tartą oraz pianę ubitą z 2 białek. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 - 180 stopni i pieczemy około 50 -60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.