Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki placek z jabłkami to ekspresowy pomysł na deser, podwieczorek lub dodatek do niedzielnej kawy. Jest niesamowicie prosty w przygotowaniu. Wystarczy kilka składników, które z pewnością masz w domu. Placek jest bardzo jabłkowy, z wyczuwalną nutą cynamonu. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom szarlotek, ale z pewnością jest o wiele szybszy w przygotowaniu. Dobrze smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło, na przykład z dodatkiem gałki lodów.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 750
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4895
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45646
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 750
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4895
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45646
Składniki
Masło utrzyj z cukrem. Wbijaj po jednym jajku, cały czas miksując. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj do połączenia składników. Na koniec wlej sok jabłkowy i ponownie wymieszaj.
Tortownicę o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej do niej ciasto. Jabłka obierz i wykrój z nich rdzenie z nasionami. Pokrój je na ćwiartki, a następnie na cieńsze plasterki. Porozkładaj je równomiernie na cieście. Wierzch posyp równomiernie cukrem i cynamonem.
Piekarnik nagrzej do 180 st. Celsjusza. Szybki placek z jabłkami piecz przez 25-30 minut. Wierzch powinien się zarumienić. Przed podaniem posyp ciasto cukrem pudrem.