Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka trochę ekspresowa wersja sernika z dynią. Spód na herbatnikach i domowy mus z dyni.
Polecam.
Odsłon: 671
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4441
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1128
Polecam.
Odsłon: 671
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4441
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1128
Składniki
Tortownica 20 cm, wyłożona herbatnikami. Bok lekko wysmarować tłuszczem. Ja miałam już gotowe puree w słoiczku. Jak zrobić puree podaję na końcu. Ciasteczka kruszymy w ręku na średnie kawałki. Ser miksujemy z oboma cukrami, dodajemy po jednym jajku, puree z dyni i proszek budyniowy. Nie wyrabiajmy masy zbyt długo, tylko do połączenia się składników. Do masy sernikowej dodajemy pokruszone ciasteczka i wszystko mieszamy łyżką. Gotową masę przekładamy do blaszki. Całość pieczemy w 175 C przez około 60 minut, sernik studzimy w piekarniku. Ostudzony posypujemy kakao. PUREE Z DYNI. Dynię umyć, wydrążyć łyżką środek z nasionami . Obrać za skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i przykryć pokrywką. Piec w 180 C przez około 60 minut, potem zmiksować. Puree przechowujemy w słoiku przez 3-4 dni w lodówce.