Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasteczka czekoladowe. Można do nich dodawać dowolne bakalie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10708
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6162
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13058
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4808
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10708
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6162
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13058
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4808
Składniki
Wymieszać suche składniki, dodać pokrojone i ciepłe masło, ziarna uprażone na suchej patelni oraz wbić jaja. Zagnieść ciasto – wychodzi dość luźne. Lepić kuleczki o wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczać ręką i układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C około 20 minut. Można też polać polewą czekoladową, bądź do środka dodać ulubione bakalie. SMACZNEGO !!!