Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasteczka czekoladowe. Można do nich dodawać dowolne bakalie.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 96
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2738
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 776
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1003
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 96
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2738
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 776
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1003
Składniki
Wymieszać suche składniki, dodać pokrojone i ciepłe masło, ziarna uprażone na suchej patelni oraz wbić jaja. Zagnieść ciasto – wychodzi dość luźne. Lepić kuleczki o wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczać ręką i układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C około 20 minut. Można też polać polewą czekoladową, bądź do środka dodać ulubione bakalie. SMACZNEGO !!!