Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znaleźliście w lodówce pociemniałe banany i nie macie pomysłu co z nimi zrobić? A może szukacie prostego sposobu na przygotowanie deseru dla domowników i gości? Jeśli tak, koniecznie skorzystajcie z tego przepisu. Satysfakcja gwarantowana!
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1960
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 329
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 751
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17204
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1960
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 329
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 751
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17204
Składniki
Do miski przesiewam mąkę, dodaję sodę, proszek do pieczenia i cukier.
Do drugiego naczynia wbijam jedno jajko i łącze je przy użyciu trzepaczki z olejem i mlekiem.
W osobnej misce rozgniatam banany przy użyciu widelca.
Do rozgniecionych bananów dodajemy mokre składniki i mieszamy, następnie przesypujemy do miski suche składniki. Wszystko razem łączymy do momentu uzyskania jednolitej masy.
Surowe ciasto przelewamy do keksówki wysmarowanej masłem i wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Przestudzone ciasto dekorujemy cukrem pudrem i plasterkami bananów.