Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 3782
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 43
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 111
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 1071
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 3782
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 43
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 111
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 1071
Składniki
Masło rozetrzeć z cukrem. Dodać jajko, przesianą mąkę i sodę połączoną z octem. Wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części. Włożyć do lodówki. Cytryny dokładnie umyć. Cytryny całe ugotować ok 10 min. Podzielić na części i już przy pomocy blendera rozdrobnić. Dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać. Tortownicę posmarować masłem. Dno tortownicy i boki na wysokości ok 2 cm wykleić jedną częścią ciasta. Wyłożyć masę cytrynową. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce przykrywając masę cytrynową. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem Smacznego.