Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2509
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1063
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1384
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2509
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1063
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1384
Składniki
Masło rozetrzeć z cukrem. Dodać jajko, przesianą mąkę i sodę połączoną z octem. Wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części. Włożyć do lodówki. Cytryny dokładnie umyć. Cytryny całe ugotować ok 10 min. Podzielić na części i już przy pomocy blendera rozdrobnić. Dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać. Tortownicę posmarować masłem. Dno tortownicy i boki na wysokości ok 2 cm wykleić jedną częścią ciasta. Wyłożyć masę cytrynową. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce przykrywając masę cytrynową. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem Smacznego.