Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś poczęstuję Was przepisem na pyszne, proste w wykonaniu ciasto czekoladowe, które zawsze, każdemu wychodzi. Do ciasta zazwyczaj dodaję owoce, które mi się pierwsze rzucą w rękę w kuchni. Dziś był to ananas. Zapraszam po przepis:)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 177
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 319
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 828
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 177
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 319
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 828
Składniki
Keksówkę nasmarować tłuszczem. Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. W rondelku umieścić pokrojone masło, dodać do niego kakao, podgrzewać na minimalnym ogniu ciągle mieszając aż składniki się roztopią i otrzymamy gładką masę czekoladową. Odstawić z ognia, dodać mleko i wymieszać. W misce ubić jajka z cukrem na puszystą masę. Do drugiej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Dodać ubite jajka oraz masę czekoladową, zmiksować do połączenia się składników w jednolite ciasto, dodać owoce i jeszcze raz wymieszać. Wyłożyć je do keksówki, wstawić do piekarnika i piec przez ok. 43 minuty do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i studzić przez ok. 30 minut w formie, następnie wyłożyć na paterę.