Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, bardzo proste i bardzo pyszne. Tak można określić to ciasto. Składniki wrzucamy do miski mieszamy i na blaszkę. Kiedy się upiecze dekorujemy polewą i zajadamy. Ciasto jest naprawdę pyszne. Miękkie i wilgotne. Spróbujcie koniecznie. Ciasto można też posypać cukrem pudrem, ale polewa dopełnia całości. Polecam z polewą :) Piekłam w blaszce 32x23
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 48
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10161
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 586
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 49
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 48
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10161
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 586
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 49
Składniki
Czekoladę i orzechy posiekać nożem. Do miski wsypać cukier, wlać mleko i olej. Dodać mąkę i powidła. Wymieszać łyżką, lub trzepaczką. Następnie dodać proszek, sodę, jajka, kakao i posiekaną czekoladę z orzechami. Ponownie wymieszać do połączenia składników.
Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni, piec 40-45 minut. Wystudzone ciasto udekorować polewą.
Śmietankę podgrzać, dodać czekoladę połamaną na kawałki i mieszać aż powstanie gładka polewa.