Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia tego ciasta nie potrzeba ani miksera ani dużej ilości wolnego czasu:). Składniki wymieszamy ze sobą szybciej niż nagrzeje się nam piekarnik, zajmie nam to nie więcej niż 10 minut - później wystarczy już tylko zaczekać aż ciasto się upiecze:).
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 212
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 142
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 88
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 101
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 212
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 142
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 88
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 101
Składniki
Składniki suche mieszamy ze sobą w misce. W drugiej misce roztrzepujemy widelcem składniki mokre i cukier. Do składników mokrych wsypujemy suche, mieszamy krótko drewnianą łyżką, tylko do połączenia składników.
Tortownicę o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy do niej ciasto (będzie gęste), na wierzch wykładamy umyte borówki delikatnie wciskając je w ciasto. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 1 godzinę, do suchego patyczka.
Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.