Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia tego ciasta nie potrzeba ani miksera ani dużej ilości wolnego czasu:). Składniki wymieszamy ze sobą szybciej niż nagrzeje się nam piekarnik, zajmie nam to nie więcej niż 10 minut - później wystarczy już tylko zaczekać aż ciasto się upiecze:).
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336573
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3328
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422396
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2357
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336573
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3328
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422396
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2357
Składniki
Składniki suche mieszamy ze sobą w misce. W drugiej misce roztrzepujemy widelcem składniki mokre i cukier. Do składników mokrych wsypujemy suche, mieszamy krótko drewnianą łyżką, tylko do połączenia składników.
Tortownicę o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy do niej ciasto (będzie gęste), na wierzch wykładamy umyte borówki delikatnie wciskając je w ciasto. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 1 godzinę, do suchego patyczka.
Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.