Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-08-2016
Moje ulubione,puszyste ,z jabłkami .Musisz spróbować .Oczywiście owoce mogą być dowolne.Uda się ,jeśli składniki będą mieć temperaturę pokojową.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 133
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 362
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 133
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 362
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę ,następnie dodawać po kolei żółtka i ubijać mikserem dalej ,stopniowo dodawać cukier ,olej i jogurt . Na koniec delikatnie wmieszać łyżką mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia .Ciasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wyłożyć na nie pokrojone w kawałki jabłka .Można dodać kruszonkę.
Piec w 175 stopniach około 40 min.Po przestudzeniu oprószyć cukrem pudrem.