Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-08-2016
Moje ulubione,puszyste ,z jabłkami .Musisz spróbować .Oczywiście owoce mogą być dowolne.Uda się ,jeśli składniki będą mieć temperaturę pokojową.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 257
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 257
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę ,następnie dodawać po kolei żółtka i ubijać mikserem dalej ,stopniowo dodawać cukier ,olej i jogurt . Na koniec delikatnie wmieszać łyżką mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia .Ciasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wyłożyć na nie pokrojone w kawałki jabłka .Można dodać kruszonkę.
Piec w 175 stopniach około 40 min.Po przestudzeniu oprószyć cukrem pudrem.