Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, do którego można właściwie dodać dowolne owoce
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1137
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 887
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 499
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1137
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 887
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 499
Składniki
Gruszki, jabłka kroimy w średnią kostkę, przekładamy do miski. Mieszamy z cynamonem, kardamonem i cukrami brązowym i waniliowym. Odkładamy.
Do miski odmierzamy mąkę, olej, cukier, proszek do pieczenia i jaja. Miksujemy do wytworzenia gładkiej masy.
Na dno blaszki wykładamy owoce i zalewamy ciastem. Pieczemy do złotego koloru w temp. ok 170 stopni. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem i cynamonem.