Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na szybkie ciasto z olejem i owocową niespodzianką, wydrukuj koniecznie i dodaj do swojej księgi z najlepszymi przepisami. Puszyste ciasto, idealne do porannej kawki, czy szklanki mleka, zastępuje mi śniadanie.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 988
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13583
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 988
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13583
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Morele kroimy na połówki. Białka ubijamy na sztywną pianę. Mieszamy na gładką masę z żółtkami, cukrem, olejem, jogurtem. Na koniec dodajemy mąką przesianą razem z proszkiem do pieczenia. Możemy użyć miksera na wolnych obrotach. Ciasto przekładamy do formy. Układamy połówki moreli. Wstawić do piekarnika i przez około 30-35 minut. Sprawdzić patyczkiem przed wyciągnięciem z piekarnika.