Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo czesto robie to ciasto latem, kiedy jest wysp truskawek, ale pomimo zimy za oknem nie moglam sie oprzec i zrobilam je z wisniami i gruszkami z kompotu. Ciasto robi sie blyskawicznie.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21620
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21620
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Składniki
Bialka oddzielamy od zoltek i ubijamy je na sztywno, dodajemy cukier i dalej ubijamy, az calosc bedzie sztywna. Do ubitej piany dodajemy zoltka i nadal ubijamy, nastepnie wlewamy olej i ubijamy na jednolita mase. Nastepnie dodajemy make i cukier waniliowy i delikatnie mieszamy lyzka. Ciasto wylewamy na blache wylozona papierem, posypujemy owocami i wstawiamy do rozgrzanegp do 180 stopni piekarnika. Ciasto pieczemy ok 40-45min. Po wylaczeniu pieca pozostawiamy je w nim jeszcze na chwile aby nie opadlo. Jeszcze cieple posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! Przepraszam za brak polskich znakow.